Fotograaf:

De Stadmakerschool

Voor iedereen die meer wil maken van z’n stad!

De eerst school voor stadmakers! De school is opgezet samen met Marjan Hoogendijk, Lisette Jespers en Leontine Hoogeweegen.

Overal in Nederland zijn Stadmakers bezig initiatieven te ontwikkelen om buurten, wijken, steden levendiger te maken. Bottom-up initiatieven van bewoners ontstaan om problemen in de stad op te lossen. Ook gemeenten en woningbouwcorporaties zijn op zoek naar mogelijkheden om samen met bewoners problemen op te lossen. Verschillende partijen ontmoeten elkaar in het publieke domein. Ze delen een ideaal over een leefbare stad. Het samen vormgeven aan projecten en initiatieven is een spel dat regelmatig schuurt en fricties oplevert. De Stadmakerschool is er om het nieuwe samenwerken mogelijk te maken.

schoolwit.001

Ontwerp: Mark Roggeveen

Ingekorte versie van ons co-creatiespel op het We Doen Het Zelf Wel Festival
Fotograaf:

school.001

Stad maken is een ambacht

Stadmaken is een ambacht, waar je al doende beter wordt. Weten hoe je in een complexe organisatorische omgeving dingen voor elkaar krijgt. Grote, formele organisaties laten samenwerken met kleine, informele organisaties vraagt nieuwe leiderschapsvaardigheden en innovatieve manieren van organiseren.

stadmakerschool3.001

De stadmakerschool creëert de verbinding

Het unieke van de Stadmakerschool is dat we alle partijen gezamenlijk een leerervaring aanbieden, waarin iedereen gelijkwaardig is. Iedereen werkt aan de eigen vaardigheden en doelen. Door met elkaar te leren ontstaat begrip voor ieders positie en doelen.

Word een stadmaker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

slaper.001

Getekend door: Leontine Hoogeweegen

Stel je vraag

Stuur mij een mailtje en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.

Not readable? Change text. captcha txt