Fotograaf:

Hotel Buiten

Succesvolle crowdfunding

We begonnen café Hotel Buiten in een tijdelijke bouwkeet, in een sfeer van buiten-de-begaande-paden. Ooit, was het plan, gaan we een duurzaam hotel maken met overnachtingsmogelijkheden op de eilandjes in de Sloterplas. Dat idee heeft inmiddels niet zo’n haast meer. Eerst wilden we van het café een goedlopende, inspirerende plek maken. De bouwkeet had zijn langste tijd gehad, en met een crowdfunding actie wilden we een nieuw gebouw neerzetten. De actie was zo succesvol, binnen enkele dagen hadden we 150% opgehaald!

hb-cf-vk
20031585-1414098845353457-3917318348407137039-n_orig

Voor en door buurtbewoners

De afgelopen jaren is onze groep regelmatig van samenstelling veranderd: mensen kwamen en gingen. Stichting Hotel Buiten zorgde intussen voor continuïteit. In de loop der tijd hebben verschillende horeca-uitbaters de bouwkeet bestierd, want koken in kampeerachtige omstandigheden is misschien romantisch, maar niet altijd gemakkelijk. Iedereen die langskomt om mee te doen met Hotel Buiten neemt weer andere plannen met zich mee. Dat flexibele willen we koesteren. Dat is kennelijk wat deze plek met mensen doet: hij inspireert.

hotelbuiten-13

Duurzaam

Naast lokaal gebrouwen bier en een menukaart voor elke portemonee, speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij het samenstellen van de menukaart. Hotel Buiten gebruikt de kruiden en groenten uit eigen tuin en werkt met seizoensproducten die regionaal worden geproduceerd.

Grote dromen met een succesvolle realistische aanpak

Het succes van het programma is het enorme enthousiaste uit de buurt en dat we ondanks onze grote dromen we elke nieuwe fase behapbaar en realistisch hebben gehouden.

hb

Ontwerp: Lenka Dittrichova

Stel je vraag

Stuur mij een mailtje en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.

Not readable? Change text. captcha txt