Over mij

Als Stadmaker en maatschappelijk ondernemer houd ik me bezig met de ontwikkeling van buurten en winkel(straat)gebieden en zet ik projecten in gang waarbij bewoners, ondernemers, overheid en andere maatschappelijke partijen betrokken zijn.

Wilt u uw winkelgebied ook een impuls geven met een moderne coalitie -inclusief de klant- en oog voor de maatschappelijke en politieke mogelijkheden? Dan kom ik graag de eerste stappen voorbereiden in samenwerking met lokale partijen. Ook ben ik inzetbaar voor workshops, lezingen en andere activiteiten waarbij ik mijn kennis en ervaring kan inzetten.

Specialties: Ondernemend. Stadmaker. Netwerker. Doener.

83054195_2824819097574400_702241755784806400_n

Fotograaf: piethermans.nl

Contact

Telefoon: 06 283 46 771

E: Mail:  jjonkers@oia.nl

Ervaring

Projectmanager Vernieuwing Plein ’40-’45

September 1, 2018

Projectmanager Vernieuwing Plein ’40-’45

Samen met bewoners, ondernemers, vastgoed, kennisinstellingen en vele anderen werken aan de vernieuwing van de huiskamer van Geuzenveld-Slotermeer: Plein ’40-’45.

Kwartiermaker Mensen Maken Amsterdam

May 1, 2018

Kwartiermaker Mensen Maken Amsterdam

In opdracht van Mensen Maken Amsterdam, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en MAEX Amsterdam bijdragen aan totstandkoming sterke fonds structuur voor Mensen Maken Amsterdam vanuit roots in de zeven stadsdelen.

Kwartiermaker en Programmamanager Plein 40-45

October 1, 2017

Kwartiermaker en Programmamanager Plein 40-45

Samen met bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en andere stakeholders ga ik een aantal ontwikkelrichtingen ophalen/samenstellen/bij elkaar dromen voor Plein 40-45 in 2025 / 2030. Waar kan het naar toe, en wie heeft daar plezier van? Heb je een mening, droom of belang? Stuur me een bericht want alle input is welkom.

Campagneleider Hotel Buiten

April 1, 2016

Campagneleider Hotel Buiten

De spannendste buitenplek van Amsterdam. Ruim zestig buurtbewoners ontwierpen een nieuw café-restaurant aan de Sloterplas in Amsterdam, ter vervanging van de avontuurlijke bouwkeet die er vier jaar stond. Ook straks blijft het een groene plek met een ruig randje. Succesvol 150% opgehaald. https://crowdaboutnow.nl/hotelbuiten

Initiatiefnemer en trainer De stadmakerschool

January 9, 2016

Initiatiefnemer en trainer De stadmakerschool

Je ziet steeds meer bottom-up initiatieven die de leefbaarheid en het sociale kapitaal van de stad vergroten. Volgens het droomscenario werken gemeentes, vastgoedbezitters, winkeliers en wijkondernemers ieder vanuit hun eigen rol en missie samen aan een levendige en leefbare stad. In de realiteit schuurt het met regelmaat. Zie hier de uitdaging voor de stadmaker.

Aanjager buurtcoöperatie

September 1, 2015

Aanjager buurtcoöperatie

De Jan Evertsen BuurtCoöperatie (JEBC) is een buurtcoöperatie die invloed wil uitoefenen op het winkelaanbod in de Jan Evertsenstraat. Waarom dat nodig is? Bezoekers, bewoners en ondernemers van de Jan Evertsenstraat weten als geen ander wat er gemist wordt in de straat.

Initiatiefnemer en aanjager Winkelstraat- vereniging Jan Eef

September 1, 2011

Initiatiefnemer en aanjager Winkelstraat- vereniging Jan Eef

Wij zijn bewoners en ondernemers uit de Jan Evertsenstraat. Samen zetten we ons in voor de “Jan Eef”, de Jan Evertsenstraat en omgeving. Soms doen we dat ‘gewoon’ als betrokken buurtbewoners en soms doen we dat uit naam van de winkelstraatvereniging Jan Eef. Het begon allemaal in 2010, na de overval op Juwelier Hund die hierbij om het leven kwam. Met ‘Ik Geef om de Jan Eef’ riepen we toen onze buurtgenoten op om vaker boodschappen te doen in onze

Partner De Winkelstraatdokter

February 1, 2011

Partner  De Winkelstraatdokter

Initiatiefnemer en bestuursvoorzitter

January 1, 2011

Initiatiefnemer en bestuursvoorzitter

Ambassadeur Ik geef om de Jan Eef

October 1, 2010

Ambassadeur Ik geef om de Jan Eef

Het begon allemaal in 2010, na de overval op Juwelier Hund die hierbij om het leven kwam. Met ‘Ik Geef om de Jan Eef’ riepen we toen onze buurtgenoten op om vaker boodschappen te doen in onze straat, de Jan Eef. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een grote groep betrokken en actieve burgers. Wij zetten ons talent, energie en kennis in om onze eigen buurt sterker en mooier te maken. En niet zonder resultaat.

Owner & founder

May 1, 2010

Owner & founder
Stel je vraag

Stuur mij een mailtje en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.

Not readable? Change text. captcha txt